Outsider

blogavatar

Hétköznapi_Nő - Hétköznapjai kicsit más szemmel. Ki mondta , hogy kívülállónak lenni könnyű ?

Oszd meg a Facebookon!

Utolsó kommentek

Megszépít a szerelem !?

Ha visszaemlékszel azokra az időkre, mikor  a párkeresési futam startpisztolya még épp hogy csak eldördült számodra, talán neked is megvolt a határozott elképzelésed arról, hogy milyen is legyen majd  külsőre az az ember, akivel járni szeretnél. Nekem ilyen volt a szőke haj, kék szem, daliás testalkat, lehetőleg fehér lovon érkezvén. Aztán, ahogy teltek az évek, már csak azt tudtam, hogy mit nem szeretnék, de , hogy pontosan kit arról fogalmam sem volt. 

szepseg

Meglátni és megszeretni

Ő szöges ellentéte volt annak, amit anno elképzeltem. Sötét hosszú haj, sötét szemek, sehol egy paripa és az előre jól behatárolt korosztályba sem fért éppen bele. Mégis már az első perctől valami megmagyarázhatatlan dolgot éreztem, amit azóta sem tudnék meghatározni, hogy pontosan mi lehetett az. Rengeteget beszélgettünk, egyre több és több olyan együtt átélt pillanatunk volt, melyektől nagyon boldognak érezhette magát az ember. Sosem gondoltam volna , hogy létezik ilyesmi, de beleszerettem a lelkébe. 

Megszépít a szerelem

Minél erősebb volt egymás iránt az érzés, annál jobban törpültek el a külsőségek. Jóképűnek láttam, szerettem a szemeit, imádtam , hogy igazán férfias. Mindeközben én is egyre több bókot kaptam minden irányból, "csak úgy ragyogsz" , mondták ezt sokan. És valóban, az ember arca is megváltozik, ha boldog. Szerettem minden percet, amit együtt töltöttünk. Nem érdekelt, ha borostás az arca, nem idegesített a horkolása és nem találtam benne semmilyen hibát, igaz nem is kerestem. Az emberlánya tényleg valamiféle rózsaszín szemüveget visel, mikor szerelmes. 

A Groningeni Egyetem kutatói elmondták: "Egy szerelmi kapcsolatban a felek gyakran konfliktusba kerülnek, ami félelemmel töltheti el a partnert, hogy nem megfelelőek egymás számára. Ezek a kétségek nagyon zavaróak, mert a negatív dolgok tipikusan akkor törnek felszínre, ha már mindketten belefektettek ezt-azt a kapcsolatba. Hogy a reményeiket és kétségeiket kiegyenlítsék, biztonságérzetet teremtsenek, gyakran fiktív képet alkotnak párjukról, mely felnagyítja az értékeiket és csökkenti a hibáikat. A pozitív illúzió révén biztonságban érzik magukat, eltúlozzák az elkötelezettséget és lealacsonyítják a lehetséges vetélytársakat."

A szerelemnek múlnia kell ? 

Ahogy telt múlt az idő, a sok gond és hatalmi harcok miatt gyengülni éreztem magamban azt a szerelmet , ami az elején még olyan nagy tűzzel égett. Felfedezni véltem olyan dolgait, melyek az idő múlásával egyre inkább idegesíteni a kezdtek. Nem bírtam már elviselni a horkolást, ki nem állhattam az örökös halogatást, a nemtörődömségét, pedig ez mind megvolt benne már akkor is mikor megismertem. Olyan érzés volt az egész, mintha tényleg felnyílt volna a szemem, lekerült rólam az a rusnya színű szemüveg. 

 "Lehet, hogy a pozitív illúziók sokkal erősebbek a kapcsolat elején, mikor még dúl a szerelem, ezért a felek idealizálják egymást. "

Ahogy közeledett a pillanat , hogy kimondjuk a végét jelentő utolsó szavakat, egyre többször gondolkodtam el azon, hogy vajon mit láttam meg benne, amiért odáig kellett lennem. Múltak az érzelmek és múlt a vonzalom is. Nem láttam már jóképűnek és én sem ragyogtam már úgy, mint azelőtt. 

szepseg

Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy ezúttal a  kutatóknak tényleg igaza volt, a szerelem vak és olyan külső és belső szépséggel ruházhatjuk fel a mellettünk lévő embert, amikkel valójában egyáltalán nem biztos, hogy rendelkezik.  Már csak reménykedhetünk abban, hogy egyszer megtaláljuk majd Őt, akinek oldalán sosem kerül le majd rólunk az a mindent megszépítő szemüveg.

Tovább

Mondd, Te mit látsz a tükörben ?

Fogyókúra, hízókúra, sminkelés, természetesség, vékony, vastag, kövér, keskeny, ovális, kerek , divatos, konzervatív, egyszerű, bonyolult, szemszín , hajszín, manikűr, pedikűr, műköröm, póthaj, hosszú, rövid, vállig érő, festett, natúr , szoli barna, hófehér, izmos, filigrán, nőies, sportos, maszkulin. Ezernyi különbség nő és nő között.  Nincs két egyforma. Mégis ma milliók szenvednek azzal, hogy megfeleljenek az épp aktuális trendeknek, ahelyett, hogy inkább saját képükre formálnák a világot. 

szepseg

Kép : http://culturainquieta.com/es/inspiring/item/8013-32-kilos-por-ivonne-thein-la-anorexia-no-es-estar-flaca.html

Anorexia, bulimia, elhízás, bőrrák, elcseszett plasztikák , csak, hogy néhányat említsünk a problémák közül, melyeket a tökéletes szépség utáni vágy vont maga után.  Milliók fekszenek kés alá, mert kicsi/ nagy a mellük, lapos/ túl nagy a fenekük, nagyon vékonyak vagy épp zsírleszívásra van időpontjuk. Nem elég szimmetrikus az arcuk, elállnak a füleik és egyébként is úgy rondák, ahogy vannak, gondolják ők. A másik pár millió ember meg, akinek nincs pénze ilyen beavatkozásra, csendben sopánkodik magában, hogy mennyire elbánt vele a természet, sosem lehet olyan szép, mint az általa annak vélt nők.

Furcsa kettősség alakult ki manapság ezen a területen, hiszen egyfelől egyre jobban előtérbe kerül a fogadd el magad mozgalom, másfelől viszont a média és a szépségipar még mindig azt sulykolja belénk, hogy lehetnénk ennél sokkal szebbek is. S teszik mindezt úgy, hogy  fogalmunk sincs róla,  kit látunk szépnek és miért. Persze a tudomány már adott pár elfogadható választ a kérdésre, ilyen a szimetrikus arc, a szép bőr stb. , de nem még mindig nem létezik olyan emberi lény a földön, aki az összes többi földlakó egységes véleménye szerint úgy lenne szép, ahogy van . Ráadásul. azt már csak kevesen veszik figyelembe, hogy

mit sem ér a szép külső, ha nincs mögötte báj, kedvesség, értelem, önbizalom, életöröm, mosoly, csak, hogy néhányat említsek a belső szépségek közül.

Lányok, nők sokasága él abban a hitben, hogy elég egy tökéletes test ahhoz , hogy a férfiak vágyálmaivá válhassanak. Ami igaz is, de hajlamosak elfelejteni, hogy lehetnek bármennyire is gyönyörűek, ha két értelmes mondatot nem tudnak összeszedni. Ekkor a férfi hamar megunja a nő melletti  "rivaldafényben" sütkérezést és  továbbáll. Ugyanis mindig lesz egy szebb és még szebb nő, akiket sorra fel is próbálnak majd, a lányka pedig ismét odaadja magát egy másik férfinak, aki csak a külsejébe szeret bele. Ördögi kör ez, mely addig folytatódik , még a szépség meg nem kopik.

Ekkor eszmél rá , hogy a dagadtabb Julika, a pápaszemes Katika és még a nagyon randa Esztike is férjhez mentek már, csak ő maradt parlagon a megfakult szépségével.

szepseg

De mikor lesz már vége ennek az örökös szépséghisztériának? Mikor fogják nők milliói felvállalni magukat úgy, ahogy vannak?

Talán, ha végre ki tudjuk mondani, hogy leszarom. Leszarjuk és azt is megmondjuk, hogy mit:

A szarkalábakat, a nevetőráncokat,  az anyutestet, a szeplőket, az őszülő hajat, a kis visszereket és minden  olyan "negatív" dolgot, amely valójában nem minket, csak az  iparágat zavar. Leszarjuk továbbá, hogy mit vár el tőlük a társadalom, a férj , a barátnő , a gyerek , a szülők , a főnök és úgy általában mindenki. 

Leszarjuk. 

Belenézünk a tükörbe és többé nem keressük a hibát. Észrevesszük, hogy milyen szép a szemünk, a szánk , az arcvonásaink. Nem halljuk a gúnyos kis hangot a fejünkben, aki arra buzdít , hogy hiányosságokat keressünk. 

Megtanuljuk elfogadni és tisztelni magunkat. Tudjuk, mire vagyunk képesek, hogy bármit el tudunk érni. Nem hasonlítgatjuk  másokhoz magunkat, mert felismerjük mennyit érünk valójában. 

Belenézünk a tükörbe és azt látjuk, hogy önmagunk számára tökéletesen szépek vagyunk.

 

 Ha tükörbe nézel, mondd, mit akarsz látni?

Szemeden keresztül lelkedet csodálni?
Vagy az arcod nézed, keresed a szépet,
mennyi kedves nyomot hagyott ott az élet?
Szemeid sarkában, sok kis szarkalábat,
mit sírás, s nevetés évek alatt vágtak?
Vagy a homlokodon a sok apró ráncot?
– Gond és aggodalom lejtett rajta táncot?
Szájad szegletétől mosoly ránca ered,
te vagy a legvonzóbb, mikor ezt viseled.
Apró nyomott hagyott minden nevetésed,
a vidám perceket szép arcodra vésted.
Ám nyomot hagyott ott bús szomorúságod,
mikor nem találtad csodaszép világod.
S ott van az irigység, düh, s harag redője,
minden nyomorúság csalfa eredője.
Az arcod egy térkép, utadat mutatja,
rajta van életed minden kis darabja.
Fogadd el ilyennek, szeresd kicsit szebbé!
Hidd el a jó Isten ugyanezt szeretné!
Legyen életedben több öröm, vidámság,
engedd, hogy lelkedet jó kedvűbbnek lássák!
Gonddal és bánattal ne mélyíts el ráncot!
Lelkednek békéjét keresd, s megtalálod.
Arcod tegye szebbé mosoly, lágyság, derű,
mert az élet édes, – a nem lét keserű!
Mondd, mit akarsz látni, ha tükörbe nézel?
Egy boldogabb lelket, – édesítve mézzel?
Választás a tiéd, kövesd hát a vágyad,
rajzolja arcodat derű és csodálat!

Aranyosi Ervin 

http://versek.aranyosiervin.com/mindennapok-elet-gyasz-remeny-hit/aranyosi-ervin-mit-latsz-a-tukorben/

Tovább

Szép vagy! Mondjuk szerintem nem, de valaki más szerint biztosan! 

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem él ma olyan ember a Föld nevű bolygón, legyen az nő vagy férfi, akinek a külseje az összes többi ember  egységes véleménye szerint szép lenne. Ha már csak abból is indulunk  ki , hogy Palvin Barbi sokak szerint igencsak meghízott. - Istenem, de szeretnék olyan kövér lenni, mint ő.  - De mégis nők és férfiak milliói sanyargatják magukat, hogy legalább megközelíthessék a sokak által ideálisnak tartott kinézetet.  Ami ugye folyamatosan változik, így baromira nem fogják elérni azt az áhított célt, bár ez nekik még eddig nem igazán tűnt fel.

szepseg

A kérdés már csak az, hogy elég - e a szépség? Mert ott van a másik oldal is, aki szerint nem számít a külső,mert a szép belső sokkal többet ér. Naná, mert

meglátsz valakit  és egyből látod a lelkét is, vagy mi ?

És persze van a középpályán egy harmadik csoport , akik se nem rusnyák , se nem missuniversek, de legalább van eszük , kisugárzásuk , tudják hol a helyük és hogy mi van velük... A jelentés nemesebbik értelmében persze. Ide tartozom én is, viszont folyamatosan szívok a mr/mrs tökélyek által előre kitaposott úton. Már csak abból a szempontból is, hogy előszeretettel általánosítunk, így mikor meghallják, hogy huszonéves vagyok és mosok, főzök, takarítok, dolgozok és az értelmiséget képviselem , hát köpni nyelni nem tudnak a gyönyörtől. Pedig számomra ez a természetes, hisz nő vagyok, nem kirakati bábu. 

De vajon mi a szépség?Mit / kit tartunk szépnek? És ki a csúf? 

szépség olyan jellemzője a személyeknek, tárgyaknak vagy elképzeléseknek, amely miatt a puszta megfigyelés során örömöt tapasztalhatunk.

A csúfság egy olyan tulajdonsága egy személynek vagy dolognak, ami miatt kellemetlen érzés ránézni, és emiatt olyan következményekkel járhat, amelyek előnytelenek az azt elszenvedő számára. 

Wikipedia.hu  - / Köszönjük Emese/

Summa summarum, ami nekem szép, neked lehet , hogy csúf és fordítva. A gond inkább ott lehet, hogy nagyon sokan nem rendelkeznek azzal a bizonyos önkritikával, így folyamatosan a rossz ajtókon kopogtatnak. Majd persze nem győznek fröcsögni róla, hogy a másik a "kötsög", nem velük van a gond.

Egyfolytában hallok férfiakat arról panaszkodni, hogy egyszerűen nem találnak rendes nőt maguknak, mert mindegyiket csak a pénz, az autó meg a kigyúrt test érdekli. Meg,  hogy a mai csajok buták, nincs bennük semmi érdekes stb.  Az elbeszéléseik alapján sajnos valóban nem sok rendes nő szaladgál mostanság a nagyvilágban, de természetesen a nők ugyanezen véleményen vannak férfi téren. Persze a pasik szerint meg 

nekünk nem kellett volna kipróbálni mindegyiküket, akkor nem mondanánk, hogy mind egyforma. 

Ez is egy örök ellentét nő és férfi között, melyről napestig vitatkozhatnánk , sosem jutnánk dűlőre. Engedtessék meg nekem , hogy elmeséljek néhány szösszenetet, melyek jól árnyalják a cseppet sem szívderítő képet, a mai szépség 2.0 fogalmáról. Jelentsen ez bármit is ... :)

szepseg

Az ismerkedős éveim során rengeteg olyan beszélgetésben volt részem, amik ha eszembe jutnak, a mai napig nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek -e . 

Először is szögezzük le, hogy átlagos kinézetű nő vagyok, szorult belém némi ész  és soha sehol nem hódítok pornós profilképekkel, továbbá a bemutatkozásomban is mindig ott van, hogy semmit nem vállalok 100 ezerért ----- 

Az ember lánya azt hinné, hogy világosan lerí róla, hogy nem egy buta liba, de aztán gyorsan rá kell jönnie, hogy ez nem mindenki számára ilyen egyértelmű ......

Minden elektronikus úton elküldött iromány úgy kezdődik, hogy:  

Szia! Nagyon szimpatikus/ nagyon szép/ lány vagy, szívesen megismernélek. 

Természetesen , ha nem válaszolok, azt nem tudják értelmezni, így jön a lealjasodás és elhordanak mindennek. - Pedig az előbb még szép voltam. 

Ha mégis válaszolok, mert nekem is szimpatikus a szépfiú, akkor a végére mindig oda jutunk, hogy 

        - szeretőnek kellenék, mert bár szereti a feleségét, de neki egy nő nem elég

       - vállalati bulikra , utazásokra mehetnék vele, természetesen megfizeti

       - feltölti a telefonom, szex kapcsolatot keres stb. 

A szexuálisan kiéhezett- nőket nem tisztelő

Beszélgetni kezdünk , majd pár sor után rátér , hogy elmehetnénk egy motelbe. Mikor kifejtem, hogy ezt benézte, mert nem olyan nő vagyok, akkor teljesen kiakad. Legutóbb olyat kaptam, hogy alig raktam zsebre:

Elmondta, hogy semmit sem érek , mint nő, hogy kb. egyedül fogok meghalni és bánhatom , hogy ennyire kérettem magam. Mire vágok fel, mikor nincs mire büszkének lennem. Egy beképzelt liba vagyok, csak kelletem magam és így tovább. Puff neki. 

Ja, és itt ne felejtsem el megemlíteni azt is, ha véletlenül engem ragad el a hév és a szenvedélyes éjszaka után közlöm, hogy részemről ennyi volt, hirtelen a világ legnagyobb szajhájává lépek elő.  A mai napig nem értem, hogy én miért leszek k@rva, ha lefekszem azzal, akivel akarok, a férfi pedig miért Adonisz attól , ha sok nőtt meghúzott?

Mamám mondta erre mindig, hogy ha

Egy férfi a kalapjába szarik akkor is férfi marad.

És végre megértettem mit is jelent mindez. 

Aztán volt pár meghatározó majdnem találkozás és olyan is, ami összejött. Ha visszaemlékszem a mai napig nem bírom ki nevetés nélkül. 

A csóró

Ilyen volt a srác , aki rendkívül szimpatikusnak tűnt és randiztam is volna vele, ha nem nyögi be, hogy jó lenne találkozni , de nincs egy forintja sem és nekem kellene állnom a költségeket. - Nos, srácok, ezt nektek is be kell látnotok, hogy az ilyenek miatt elmegy az ember kedve tőletek. 

Az igénytelen

Aki trágyaszagú volt, mert munkából jött és ganét hordott, de biztosított róla, hogy ha akarom nekem is lesz helyem a mezőgazdaságban , ahol a napi 12 óra kapálást jól megfizetik. 

Aki nem tudja hol a helye 

Jött a kopaszodó negyvenes, aki a végén közölte finoman, hogy nem is úgy nézek ki , mint a képeimen..... Hát te sem vagy egy Brad Pitt édesem. 

És aki tudja hol a helye, de már nem ott kellene lennie

A 30 - hoz közelebb levő úriember, aki az anyjával él  és még sosem volt kapcsolata nővel, de örülne, ha bevezetném a szexualitás rejtelmeibe. 

De, hogy ne legyen annyira kiélezve egy nő véleményére ez az egész hajcihő, megemlítek néhány általam hallott történetet is, a férfiak szájából: 

Nekik igenis fontos a külső, szeretik vagy legalábbis szeretnék a szép nőket. Aki mást mond az nem hazudik, csak tudja, hogy semmi esélye egy mutatós nőnél. 

Legtöbbjüknek az  a nagy szívfájdalmuk , hogy fullos a nő, de semmi esze nincs. Általában a telefonját nyomkodja és hülyén vihog. Hát ezek után én csak annyit szoktam kérdezni, hogy amúgy

nem láttad ezt mikor legelőször találkoztál vele ?

Aztán jönnek azok, akiket csúnyán kihasználtak, bár ezt sosem szoktam megérteni , hogy közben miért nem tűnt fel nekik, hogy csak a BMW kell , ők nem. 

És azok, akik egyszer csalódtak, így az összes nőt lábtörlőnek kívánják használni, mondván még egyszer senki ne törje össze a szívüket. 

Mindezek után végül arra a megállapításra jutottam, hogy a szépség valóban egy rendkívül sokszínűen értelmezhető fogalom. És

egyáltalán nem mindegy , hogy szép vagy, vagy eszed  van , ne adj isten mindkettő.

Amúgy meg :

Egyeseknek bejön a kerek fenekem, mások szerint nem ártana fogyókúráznom.

Megint mások szerint szép és kívánatos nő vagyok, szerinte meg csak a profilképemen voltam az. Valakinek tetszik, hogy értelmes vagyok, a másik megijed tőle és fejvesztve menekül.  Ízlések és pofonok. Legjobb ha tényleg csak önmagunk számára próbálunk szépek lenni  és hamarosan eljön az is , aki osztja a véleményünket. A többiek meg le vannak sz@rva. :)

szepseg

Mégis az van, hogy a "normális" nő, ritkán akad össze a "normális" férfival. És persze fordítva....

Tovább