A rabszolgatartás intézménye érvényben van azóta is ,amióta úgymond felszabadításra kerültek a rabszolgák. A rendszer modernizálva lett, és költséghatékonyabban működik. A rabszolgát ma "emberi erőforrásnak" nevezik. Köznapi nevén munkavállaló. A mai rabszolgát nem kell barakkokban tartani, őrizni és élelmezni. Ez elég költséges és rontja az eredményességet. Elég olyan helyzetet teremteni, hogy a rabszolga önszántából jelenjen meg minden egyes nap a munkavégzés helyszínén. Kizárólag annyi bért kell neki fizetni, hogy abból finanszírozni tudja a saját tartási költségeit. Így saját maga teremti meg a saját barakk részét, fizeti a saját élelmezését, és a függőségi viszonyából adódó őrzési költséget is ő állja. Ezáltal a tartási költségére elköltöttt munkabére is visszakerül (adók stb.) a tartók zsebébe. Ráadásul szabadnak hiszi magát. 

vagyon

Nem zseniális ?  - Olvasható egy a közösségi oldalon keringő , sokak által megosztott "plakáton" . De az, valóban zseniális. Az emberek valójában észre sem veszik, hogy  rabszolgává válnak. Vagy ha fel is tűnik nekik, hangot adni annak nem mernek, mert féltik a "megélhetésüket" - szigorúan idézőjelben, hiszen korábbi írásaimban is fejtegettem már, hogy  az az összeg, amit jelenleg fizetésnek csúfolnak, az megélni kevés , éhen halni meg végképp sok . De nézzünk néhány remek példát a kizsákmányolás gyakorlati megvalósulására: 

  • Kötelező túlóra ingyen 

A korlátlan túlóráztatás szabályellenes, egy évben ugyanis teljes napi munkaidő esetén összesen 250 óra rendkívüli munka rendelhető el, valamint 12 óránál hosszabb ideig senki sem köteles egy nap dolgozni (kivéve a készenléti munkakörökben foglalkoztatottakat).  A munkavállalót rendkívüli munkavégzés esetén a rendes munkaidőre járó munkabéren felüli bérpótlék illeti meg, de bizonyos esetekben szabadidővel is meg lehet váltani a többletmunkát. (Forrás: https://www.hrportal.hu/hr/tulora-jo-tudni--melyik-szabalyt-serti-meg-a-munkaltato-20150806.html)

A gyakorlatban

Tavaly egy közjegyző irodába kerestek adminisztrációs ügyintézőt. Kapva kaptam az alkalmon, végre egy nekem való komoly meló- gondoltam fellelkesedve. Az interjún a szokásos lefutott körök, 300 kérdéses személyiség teszttel megspékelt felvételi elbeszélgetés.  Minden ellenérzésem ellenére is sikerült, felvettek. Próbaidő , nettó 100 ezer - egyéb juttatások. Rendkívül jól hangzott, örültem, mint majom a farkának. Aztán már az első hetemen kiderült, hogy nem lesz ez olyan egyszerű, mint ahogy én azt előre elképzeltem.

Amiről azt hittem szentírás, kiderült, hogy csak a nagy könyvben és az én fejemben létezik.

Második héten már hiába vártam a fél 5 -öt egy - egy húzósabb nap után, még fél 6-kor is a székemben ültem, várva , hogy közjegyzőasszony megunja a munkát és hazaengedjen. Harmadik héten már evidens volt, hogy a kolléga távozása után kettő helyett fogok dolgozni és örüljek neki, hogy ha 7 órakor angolosan leléphetek. Mindeközben maga a munka akkora összpontosítást igényelt, hogy a legkisebb hiba is súlyos következményekkel járt. Tekintve , hogy hagyatéki eljárásokat intéztünk és olykor igen nagy vagyonok forogtak kockán.  A fizetésem továbbra is a nettó 100 volt, úgy , hogy számos munkaidőn túli óra várt volna kifizetésre. Végül aztán egy személyben voltam call centeres, jegyzőkönyvezető gyorsíró, titkárnő. Majd később már

teljesen elfogadottá vált, hogy a 8 órás fizetett munkaidőm 11- 12 órában nyilvánul meg - továbbra is a 8 órás bérért.   

  • Egyszerűsített foglalkoztatás 

Az egyszerűsített módon történő foglalkoztatáshoz[1] is a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) általános szabályai szerint létesíthető munkaviszony az alábbi területeken:

mezőgazdasági idénymunka 120 napra

turisztikai idénymunka 120 napra

idénymunka az Mt. 90. § c) pontjában meghatározott feltételeknek megfelelő munka

filmipari statiszta 3711 FEOR alatt – nettó jövedelem 12 000 Ft alatti

alkalmi munka legfeljebb 5 egymást követő naptári napra, 1 naptári hónapon belül összesen legfeljebb 15 naptári napra és 1 naptári éven belül összesen legfeljebb 90 naptári napig létesített, határozott időre szóló munkaviszony**

(Forrás :http://ado.hu/rovatok/munkaugyek/egyszerusitett-foglalkoztatasrol)

Ebbe a foglalkoztatási formába többször is belefutottam életem során. Ez annyit jelent , hogy havi 15 napot lehet  dolgozni és a munkáltatónak a béren kívül egyéb kötelezettsége nincs. A munkaidőm reggel fél 8- 5-ig tartott, melyet 67 ezer forinttal jutalmaztak, Tb nem fizetés mellett. Hónapokig dolgoztam ezért az összegért, s bár hitegettek azzal, hogy rendes foglalkoztatás is lehet belőle, ez sosem valósult  meg. 

vagyon

  • Közmunka 

A teljes munkaidőben foglalkoztatott közfoglalkoztatott részére megállapított közfoglalkoztatási bér a szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakör betöltése és teljes munkaidő teljesítése esetén havibér alkalmazása esetén 2015. január 1-jétől 79 155 forint, hetibér alkalmazása esetén 18 200 forint, napibér alkalmazása esetén 2015. január 1-jétől 3639 forint.

 Teljes munkaidőben közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott munkavezetőt megillető közfoglalkoztatási bér havibér esetén 2015. január 1-jétől 87 090 forint, hetibér esetén 20 020 forint, napibér esetén 4004 forint.

(Forrás: http://palyazatfigyelo.info/2016/05/27/kozmu9nkas-ber-es-jarulekok-tamogatasok-letiltas-szabadsag-vegkielegites-stb.php

Ha az emberlánya felveszi a kapcsolatot a munkaüggyel, akkor személye ismertté válik olyan körökben is, amelyre valljuk be, nem annyira vágyott. Így történt egyszer, hogy a lakóhelyem szerinti illetékes szociálpolitikai vezető szólalt meg a vonal végén . Interjúra hívott az irodájába, mondván lenne számomra munka. Kiderült, hogy mélyen tisztelt kormányunk által egekig magasztalt közmunkáról van szó , melyet ha nem vállalok el, kivágnak az egész rendszerből, és még a nyomorult 22 ezret sem fogom kapni. Természetesen elvállaltam, hát  csak ne a szüleim tartsanak már el "vén szamár" létemre. A nyári gyermekétkeztetés lebonyolítása volt a feladatunk, táblázatok, aláírós listák stb. készítésével, majd a helyszínen 2- 300 ember koordinálása mellett vezettük az adminisztrációt, az aznap fogyott ételfejadagok ismeretében. A munkával semmi gond nem volt, nem derogál nekem a kisebbség között dolgozni, akik közt bármily meglepő rendkívül tisztelettudóak is akadtak. (Az asztalt épp egy magyar honfitársunk borította ránk, mint egy a saját igazságát demonstrálva.) Az egész közmunkaprogramban semmi más nem szúrta a szemem, azon kívül , hogy a munkaügyi központ szerint felsőfokú képzettséggel, csak ide vagyok megfelelő, hogy

a képzetteket megillető bér helyett, a segédmunkásoknak járó 50 ezret kaptuk jutalmul.

És cseppet sem pofátlanul megkértek bennünket, hogy ha jönne az ellenőrzés, akkor ragadjunk seprűt és tegyünk már úgy, mintha a szerződésünkben szereplő segédmunkás titulus illetne meg bennünket . Mindezzel havi 32 ezer forinttól fosztottak meg  minket, a képzettséggel rendelkező közmunkásokat. 

  • 4 óra helyett 12 

A legtipikusabb esete annak, amikor a mukáltatók trükközni próbálnak. Ezt talán nem is érdemes túlragozni, mindenki ismerheti azt az életszerűtlen, mégis fennálló helyzetet, mikor papír szerint 4 órát, valójában azonban sokszor 8- 12 órát dolgozik. Hasonló trükközések táptalaja a szabadságok papíron szereplő és valójában kiadott mennyisége. Majd hanyatt dobtam magam, mikor  életemben először szembesültem papíron a csalásról, miszerint 11 napot voltam szabadságon, valójában csak 6 napot lógattam otthon a lábamat . 

A munkaidő nyilvántartásának szabálytalanságai tavaly csaknem 20 ezer embert érintettek a Nemzetgazdasági Minisztérium ellenőrzései szerint. A szabadság kiadásával kapcsolatos jogsértések a leggyakoribbak.

  • Megbízási szerződés

Adott egy biztosító cég körülbelül 100 alkalmazottal, melyből minden osztályon akadt pár tíz ember , akik ugyan a vállalatnál dolgoztak, de egy másik cégtől kapták a fizetésüket. Havonta íródtak a megbízásos szerződések, bruttó 650 Ft óra!bérben megállapodva, s természetesen az ígérettel , hogy lesz rá alkalom, hogy átvegyen a szóbanforgó biztosító. A fizetésünk körülbelül, 40 ezer forinttal volt kevesebb, holott a napi munkafolyamatokban ugyanúgy részvettünk mint bárki más. Ugyanazért  a munkáért ennyivel rövidebb volt a bérpapír, hisz mi csak megbízásos szerződéssel, egy másik cég alkalmazottjaiként voltunk ott.

Mindeközben a csapból is az folyik , hogy Mészáros és társai mekkora vagyonokat halmoztak fel, hogy Magyarország erősödik, hogy vagyonra szert tenni nem is olyan nagy feladat. Közben zajlik az áldozathibáztatás, miszerint magunk vagyunk a felelősek olykor egészen hányattatott sorsunkért, hogy az államtól segítséget várni gyalázatos dolog. Közben pedig világosan látható, hogy még olykor a jogosan megillető bérünket sem kapjuk kézhez ilyen vagy olyan okokból kifolyólag. Az állam szerint a vállalkozók a hibásak, a cégek szerint az állam, az emberek szerint meg mindkettő - bár ezt kimondani továbbra sem szabad, hisz továbbra is kénytelenek vagyunk tartási költségeinket megtermelni és az adókat tartóink zsebébe megfizetni. És még mindig abban a hitben élünk, hogy szabadok vagyunk...