Nagy napra ébredt Orbánia királya, aki sokévnyi uralkodása alatt képes volt olyan önkényuralmat gyakorlni országában, amilyet ember nem látott még a magyar földön. Hatalmát már- már Szulejmán szultán is megirigyelhette volna, hisz nagy valószínűséggel, ha most próbálna az ország határain belülre törni, fennakadna a már megduplázott határzáron vagy a határvadászok a Tekesekkel karöltve biztosan feltartóztatják, majd egy jókora migráns jelzővel a hátán Isztambulig hátrálhatna. 

ebredes politika magyar

Kép forrás: http://csinnbummcirkusz.blog.hu/page/2

Elégedetten iszogatta hát reggeli kávéját , miközben fellapozta az újságot, amiben természetesen az általa jóváhagyott képekkel illusztrált, saját igazságát hirdető cikkek hemzsegtek. Bekapcsolta közben a televíziót is, hogy leellenőrizhesse minden rendben van -e az országában. Még mindig rendkívül bosszantotta az az egy csatorna , mely működésével szembement a jól működő rendszerrel, de hál istennek, a népet még mindig nem tudták meggyőzni önkényes igazságaikkal. Sebaj, gondolta magában , ha a reklámtörvény módosítás nem jött be , majd ellehetetlenítjük őket annyira, hogy mégiscsak kénytelenek legyen átállni a jó oldalra. Ahogy tették azt a többiek is, hisz a csatornák között váltogatva elégedetten konstatálhatta, hogy mindenki a megbeszéltek szerint szerkesztette műsorait. Megvolt a migránsozás és az alternatív igazságok, lementek a társadalmi célú hirdetések és az állítsuk meg Brüsszelt spotok is jól teljesítettek. Nemzeti konzultációi már a postaládákban, s a nép ismét elhitte, hogy  van beleszólása a királyság ügyeibe. Ez is egy tökéletes nap - gondolta magában, majd megcsörrent a telefon. A reggel legelső telefonálója nem lehetett más, mint legkedvesebb barátja, aki nyilvánvalóan a születésnapja alkalmából hívhatja - gondolta. 

Szervusz, drága barátom! Boldog születésnapot kívánok neked a legnagyobb tisztelettel! Képzeld épp a kisvasúton ülök, a stadionhoz vonatozok, lesz egy jó meccs. 

Szervusz, tisztelt uram, kedves barátom, köszönöm a jókívánságot, mondd minden rendben a kis községünkben ?

 Persze barátom, leszámítva, hogy volna egy remek ötletem , de még nem találtam hozzá megfelelő forrást. 

Ne is törődj vele kedves barátom, lesz itt egy remek Uniós forrás efelől ne aggódj, délután utalok egy pár milliárdot, hogy megvalósíthasd a terved. 

Nagyon köszönöm és este találkozunk akkor a partidon. 

Ekkor belépett az ajtón kedves felesége tortával a kezében, hogy méltóképp köszönthesse az urát eme jeles napon. Vágott neki egy szeletet , csókot nyomott homlokára, majd tájékoztatta férjét az aznapi menetrendről, ki erre válaszul papírokat tolt a keze alá. Adásvételi szerződések voltak, állami földekről, vállalkozásokról.

Tudod drágám , nem is tudom mi lenne velem nélküled, még szerencse , hogy a te adóbevallásod nem nyilvános, még csak azt kellene , hogy a nép tudomást szerezzen a tényleges vagyoni helyzetünkről. Grrrr belegondolni is szörnyű...

Persze drágám , de ez lehetetlen lenne, hisz akkor csak módosítanál  a jogszabályokon és meg is lenne oldva , te kis butus, ne is gondolj ilyenekre. Hamarosan megérkeznek a gyerekeink is, talán ideje lenne felöltöznöd abból a köntösből végre, elvégre mégiscsak a születésed napja van. 

Felöltötte legszebb öltönyét, megkötötte nyakkendőjét és kilépett a dolgozószobája ajtaján. Abban a pillanatban a nyakába ugrott legkedvesebb lánya, kit kedvenc veje követett. 

Hogy vagytok drága lányom? Minden rendben? 

Persze apuci, bár megvallom őszintén nem esett jól, hogy múltkor megvádoltak minket azzal, hogy a te pénzeden értük el mindent. Pedig tudod jól, hogy mennyit tanultam és milyen sokat küzdöttünk azért, hogy itt tartsunk ahol. 

Persze kislányom, egyet se aggódj, már dolgozunk a kommentelési szabályok szabályozásán, s nagy valószínűséggel, kik ilyeneket mertek írni neked, mind közmunkával súlytatnak. 

Jut eszembe kedves vejem, lesz most egy pályázat, melynek nyertese természetesen te leszel, készülj , elég nagy beruházás, bár az uniós pénz legalább fele szabadon felhasználható, ha jól intézzük a papírokat. De ha kérhetem ne legyen ez most annyira feltűnő mint legutóbb, nem igazán jött be az új közvilágítás a népnek, s az ellenzék majdnem le is buktatott minket. Ügyeljünk erre kedves barátom. 

ebredes politika magyar

Kép forrása: http://locitrom.hu/cimke/mem-89.html?oldal=43

Ekkor azonban ismét megszólal a telefon, ezúttal a magán mobilja a zsebében, így vejével való beszélgetése félbeszakadt. 

A vonal túlsó végén még egy nála is hatalmasabb uralkodó jelentkezett, kivel azonban szintén szoros barátságot ápolt. Beszélgettek atomenergiáról, gázról , orosz magyar barátságról, majd befolyásos barátja születésnapi jókívánságokkal búcsúzott tőle. 

Mindeközben helikopter ereszkedett a kertbe, megjött Rogán megbeszélni a napi teendőket. Mögötte szorosan érkezett Bajszos Áder, ki hűségesen követte kenyéradóit a tárgyalóterembe. Legnagyobb meglepetésükre ott ült már Öszödi Feri is, ki annak ellenére , hogy egy hangfelvételben bizonyítva vagyon, bevallotta h loptak csaltak hazudtak, még mindig aktív tagjai volt a politikai életnek és maradék befolyását felhasználván mindig igyekezett keresztbetenni nagyhatalmú felebarátjának. Nem volt ez másképp most sem , ultimátummal érkezett, kitálal a nyilvánosságnak az elcsalt uniós pénzekről, ha csak a király nem áll elő valami csábítóbb ajánlattal. 

Jajj, drága Ferikém, minek már megint ez az üres fenyegetés? Tisztelt uram, kedves barátom, mint ahogy azt már tapasztalhattad elkúrtad nem kicsit, nagyon, így maradék befolyásod már vajmi kevés az enyémhez képest, de hogy lásd, kivel van dolgod, kapsz néhány trafikot, meg egy állami földet, aztán jóságomat becsülvén mehetsz csendben isten hírivel. 

Így is lett, Ferencünk elégedetten távozott, majd leleplező beszédét átformálta a szokványos vitaindító semmitmondó maszlagjává. 

ebredes politika magyar

Kép forrása: kuruc.info

A király ismét rendkívül elégedett lett magával, amiért ilyen ügyesen terelgeti még az ellenzék képviselőit is. Ivott is egyet erre Rogánnal és Bajszossal az oldalán. Pálinkától gőzös fejjel indulhatott az aznapi megbeszélés, hisz születésnap ide vagy oda, a munka ma sem állhatott meg. 

Az első és legfontosabb napirendjük természetesen most is a polgári engedetlenség visszaszorítása volt, hisz a nép már megint 5 perces sztrájkra készült, mit természetesen a királyi udvar nem hagyhatott szó nélkül. 

2 % - os béremelést nekik, aztán jövőre majd visszahívjuk tőlük valahogy azt a pénzt, ha más nem fizetetlen túlórák címén. 

De döntöttek még a közmunkások sorsáról, a szakmunkás hiány pótlásáról, vendégmunkásokkal, béremelésekről, melyek csak papíron léteznek, majd egy újabb pálinka felhajtása után tanácskozni kezdtek közellenségük Simicska teljes kiiktatásáról. Mikor mindent ponton sikeresen átlendültek, megbeszélték a hétvégi focimeccs részleteit, melyet természetesen a felcsúti stadionban fognak lejátszani , majd utána legkedvesebb barátja látja őket vendégül saját palotájában. 

Még egy pálinka felhajtása után  már könnyebb vizekre eveztek, sajtómegjelenéseket olvasgattak, melyről természetesen azonnal egyeztettek a válságstábbal, hiszen a kommunikáció csak úgy működhet hatékonyan, ha a nép folyamatosan megkapja a leszedálásához szükséges adagját - tudták ezt jól mind. Nagyokat nevettek rajta, ahogy arról beszélgettek, milyen sikeresen vontak minden médiumot a hatalmuk alá, s , hogy talán még az udvari bolond sem merne ellenük szólni, bár ha meg is tenné, sok esély nem lenne rá, hogy bárki is higgyen neki. Szóba került az esedékes választás is, bár abban gyorsan meg is egyeztek , hogy ekkora királya még sosem volt Orbániának, így leváltására kisebb az esély, mint a földönkívüliek megérkezésére. Rendkívül elégedettek voltak magukkal, miközben az italtól megrészegülve azt próbálgatták, ki tud rezzenéstelenebb arccal alternatív igazságokat hangoztatni. Természetesen Bajszos nyert, kit emberfia még sosem látott elmosolyodni. 

ebredes politika magyar

Kép forrása: http://hvg.hu/tudomany/20170411_ader_janos_alairta_lex_ceu_memek

Eközben érkeztek a vendégeket a születésnapi köszöntőre, ki- ki egy - egy trafikot, földet, esetleg valamilyen médiumot kapott köszöntő ajándékba a bejáratnál. Andy nagyon szeretett volna egy rádiót, így a király nekiadta az ország leghallgatottabbikát. Lőrinc a kisvasútját szerette volna bővíteni, melyre délután meg is érkezett a pénz, ahogy azt a király délelőtt megígérte. Öszödi Feri is hajbókolva köszöntötte a királyt, boldog volt a földjeivel és trafikjával. Minden a legnagyobb rendben, gondolta ismét a király. 

Ekkor azonban valami nagyon különös dolog történt. Hirtelen elsötétült minden, eltűnt az ünneplő tömeg, s a király szárnyaszegetten álldogált egyedül a sötétben, várván, hogy a vég lecsapjon rá. Hirtelen egy fényes alak bukkant fel a semmiből, azt hitte az Isten szólítja majd meg, ám közelebb lépvén kiderült, hogy nem a mi atyánk, sokkal inkább Soros György áll előtte. Valami furcsa trükkhöz folyamodván megmutatta Orbánia királyának , hogy milyen jövő is vár majd országára, ha ő már nem lesz, s helyére tisztességes, az embereket segítő és a kizsákmányolást nem ismerő, a nép érdekeit képviselő király érkezik. Mint valami mozivásznon, úgy váltották egymást a képek. 

Orbánia lakói boldogok voltak, az emberek szívesen jártak dolgozni, munkájukért tisztességes bért kaptak, az idegen földön élők hazatértek, boldogan ölelték magukhoz régen nem látott családtagjaikat. Megszűnt a közmunka, lettek helyettük értékeket teremtő cégek, kik megbecsülték a munkaerőt. Lebontották a stadionokat, kirúgták a labdarúgáshoz nem értő focistákat, a gázsiból kórházak épültek, hol emberbarát orvosok és nővérek szívvel lélekkel gyógyítottak . A nyugdíjasok már nem a háziorvosnál tengették mindennapjaikat, kirándulni, világot látni jártak, nyugalomban és békében töltötték azt az időt, ami még hátravolt. A fiatalokat nem kellett hazahívni, el sem akartak menni, ha pedig mégis , akkor azt tényleg csak kalandvágyból és nem pedig kényszerből tették. Szabaddá lettek a médiumok, az újságírók végre politikai befolyás nélkül végezhették munkájukat, s a nép minden esetben a valódi az igazságot láthatta és hallhatta. Az oktatási rendszer célja nem a gyermekek egy sémára nevelése és jó katona módjára való sorbaállítása volt , hanem hatékonyan próbálta megőrizni a személyiséget, miközben gondolkodásra nevelt és használható tudással ruházott fel.  Visszatért a demokrácia és a szólásszabadság, a közpénz újra közpénz jelleget szerzett és az állampolgárok adóit fejlesztésekre használták, nem pedig űrközpontok és újabb stadionok létesítésére. Megszűnt a rabszolgaság, a szabadság többé már nem csak illúzió volt, valósággá vált. 

A rabszolgatartás intézménye érvényben van azóta is ,amióta úgymond felszabadításra kerültek a rabszolgák. A rendszer modernizálva lett, és költséghatékonyabban működik. A rabszolgát ma "emberi erőforrásnak" nevezik. Köznapi nevén munkavállaló. A mai rabszolgát nem kell barakkokban tartani, őrizni és élelmezni. Ez elég költséges és rontja az eredményességet. Elég olyan helyzetet teremteni, hogy a rabszolga önszántából jelenjen meg minden egyes nap a munkavégzés helyszínén. Kizárólag annyi bért kell neki fizetni, hogy abból finanszírozni tudja a saját tartási költségeit. Így saját maga teremti meg a saját barakk részét, fizeti a saját élelmezését, és a függőségi viszonyából adódó őrzési költséget is ő állja. Ezáltal a tartási költségére elköltöttt munkabére is visszakerül (adók stb.) a tartók zsebébe. Ráadásul szabadnak hiszi magát. 

A király mindettől már alig kapott levegőt, lüktetett a halántéka és nem akarta elhinni, amit pedig a saját szemével látott. Sehol egy trafik , se stadion, se milliós vezetői fizetések? Boldog emberek ? Nem, ez nem létezhet, gondolta magában izzadt homlokát törölgetve. Éles fájdalmat érzett a szíve körül, majd a jelenés hirtelen eltűnt, s fülsüketítő zsivaj lépett a helyére.

ebredes politika magyar

Kép forrása: https://kettosmerce.tumblr.com/post/111553225132/k%C3%A9ne-egy-%C3%B6szinte-l%C3%A1z%C3%A1r-j%C3%A1nos-m%C3%A9m

Felébredt. Rájött, hogy elbóbiskolhatott a túl sok pálinka miatt, s mivel egy tortadarab a  nyakkendőjén ficegett, nagy valószínűséggel az asztalnál nyomta el az álom. A jó hír viszont, hogy az egész nem volt több mint egy lidércnyomás. Miközben töltött egy újabb italt a pohárba, már el is kezdte tervezgetni, hogyan fogja félreállítani Sorost az útjából, hiszen ő volt akit álmában látott, ő mutatta a sötét jövőt és ez nem lehet véletlen. E gondolatokkal a fejében mulatta tovább az időt kedves barátaival, majd az új napra ébredvén el is kezdte hadműveletét, nem feledvén amit az előző nap álmában látott. 

ebredes politika magyar

Kép forrása: http://viktorianus.blog.hu/2015/11/03/soros_gyorgy_fegyvere_hazank_ellen